Onderwijs

 • Aanbod voor onderwijs

  Bekijk het complete programma waarmee de Bibliotheek Bollenstreek het onderwijs ondersteunt. 

  Programma 2023-2024

 • VoorleesExpress

  Voor kinderen van 2 t/m 8 jaar die moeite hebben met taal. Een vrijwilliger komt elke week bij hen thuis voorlezen. 

  Lees verder

 • Meer lezen en boeken

  Leestips, boeken, ebooks, luistercolleges en animaties.

  Bekijk de details

   


Leesplezier | de basis van beter lezen

Ons doel is het plezier en de motivatie voor lezen bij leerlingen te verhogen door onze kennis en collecties te delen met leerkrachten. Dat doen we vanuit een professionele, onafhankelijke visie, zonder winstoogmerk en met aandacht voor de behoefte van individuele scholen.

Samen maken we het verschil

De bibliotheek en het basisonderwijs vullen elkaar goed aan: de school heeft verstand van leren lezen en de bibliotheek van plezier in lezen. Het een kan niet zonder het ander, want zonder plezier in lezen, worden kinderen geen vaardige lezers. De school en de bibliotheek maken samen het verschil.

Lezen is de basis van de onderwijsloopbaan van kinderen en hun succes op lange termijn. Voorlezen en vrijetijdslezen is essentieel en heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven.

Mediawijsheid

Ook om het belang van mediawijsheid kun je niet meer heen. In deze gedigitaliseerde wereld hebben kinderen de toekomst als zij digitaal vaardig en creatief zijn. De bibliotheek is de partner voor het onderwijs in leesbevordering, maar ook voor mediawijsheid.

De bibliotheek is regelmatig op zoek naar samenwerkingen voor het opzetten van nieuwe onderwijsprogramma's waarin mediawijsheid een belangrijke rol speelt. Waarmee op een creatieve en speelse manier de digitale vaardigheden van leerlingen verhoogd worden.
 


Agenda kinderen en jongeren

In de Bibliotheek Bollenstreek worden veel activiteiten georganiseerd die zorgen voor plezier in lezen.

Bekijk de agenda voor kinderen en jongeren