Boekhandel doneert prentenboeken aan VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 24 juni 2024 09:00

Boekhandel de Kler doneert prentenboeken aan VoorleesExpress Bollenstreek

Aan wie geef jij een prentenboek cadeau? Die vraag beantwoordde Boekhandel de Kler in Oegstgeest met ‘De VoorleesExpress Bollenstreek’!

Aan wie geef jij een prentenboek cadeau? Die vraag beantwoordde Boekhandel de Kler in Oegstgeest met ‘De VoorleesExpress Bollenstreek’!
De jaarlijkse campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.


Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met kinderboeken in zijn of haar kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in hun leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Dit jaar is het humoristische en verrassende prentenboek Kom uit die kraan!! van Tjibbe Veldkamp gekozen voor deze actie. Klanten van boekhandels konden dit boek kopen en vervolgens doneren. Dit kon ook bij boekhandel de Kler in Oegstgeest, die als goede doel voor de VoorleesExpress Bollenstreek koos.

Er is gul gegeven want deze actie heeft maar liefst 53 boeken voor de VoorleesExpress opgeleverd! Een geweldig resultaat! Veel dank aan boekhandel de Kler en aan alle mensen die een boek hebben gedoneerd.

De Bibliotheek Bollenstreek leidt de VoorleesExpress met de inzet van talloze vrijwilligers. Zij lezen wekelijks voor aan kinderen die moeite hebben met taal. De VoorleesExpress heeft daarmee een positief effect op de taalontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Na een traject van zes maanden nemen de ouders de rol van voorlezer over.