Leestips

De tips van programmamaker digitale inclusie Machteld Spiekman

De bibliotheek biedt een heleboel digitale mogelijkheden, soms meer dan je denkt. Zo kun je e-books en luisterboeken lenen, online cursussen volgen, gebruikmaken van Muziekweb, voorleesfilmpjes bekijken in vele talen en nog veel meer. Maart is binnen de Bibliotheek Bollenstreek de maand van digitale inclusie. Daarom geeft Machteld Spiekman, Programmamaker Digitale Inclusie ons dit keer digitale tips.

 

Je ziet mij nooit meer terug

Ik ben enorm fan van luisterboeken. Soms worden luisterboeken ingesproken door de auteur zelf, en dit zorgt voor een extra dimensie, zo ook in het geval van Sonja Barend. Haar breekbare stem die het boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’ voorleest zorgt voor kippenvelmomenten en het gevoel dat ze je tot heel dichtbij laat komen.

Leen als luisterboek

Leen als e-book

Reserveer dit boek

Psychologie magazine

Psychologie magazine, een van mijn favoriete tijdschriften! Soms herkenbaar, vaak verrassend en altijd veelzijdig. Deze maand staat er een goed artikel in over vriendschappen en wat je kan doen om er voor te zorgen dat je deze goed houdt! Psychologie magazine kan je lenen in de bibliotheek, maar is ook te lezen in de online bibliotheek app. Dus altijd bij je!

 

Leen in de Online Bibliotheek

reserveer een van de magazines

Iedereen verslaafd?

De auteur heeft voor dit boek een flink aantal gesprekken gevoerd, met anderen, maar ook met zichzelf! Zo doet ze verslag van gesprekken met mensen die hun telefoon maar niet kunnen neerleggen. Ze gaat in gesprek met psychologen, ze vertelt over bezoeken aan klinieken, maar kijkt ze minstens zo kritisch naar zichzelf. Wat is normaal, en wanneer moet je je zorgen gaan maken? Een confronterend, eerlijk boek.

Leen als e-book

Leen als luisterboek

reserveer dit boek

Slim zoeken

Vaak is het handig om juist bij de jeugdboeken te zoeken naar goede uitleg over bepaalde onderwerpen. Zo ook deze. In het oerwoud van websites is het soms lastig antwoorden te vinden op je vragen. Hoe stel je je vraag op een manier dat je ook het antwoord krijgt dat je zocht? Is de informatie betrouwbaar? Objectief? En hoe achterhaald zijn de technieken en de ideeën? Dit boek helpt je bij je zoektocht. Als gedrukt boek te leen bij de bibliotheek.

 

 

reserveer dit boek

Nog meer boekentips

E-books en luisterboeken


Nepnieuws herkennen

Onderscheid nieuws van nonsens. Laat je niet voor de gek houden en volg ‘Nepnieuws herkennen’. Zo blijf je scherp op wat er allemaal gebeurt in de wereld.

 

Ga naar de cursus

Podcasts

We zetten interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken. Veel luisterplezier!

 

 

Bekijk de podcasts

Online leren

Blijf je ontwikkelen. Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek. Als je lid bent van de Bibliotheek kun je je blijven ontwikkelen. Je hebt toegang tot veel interessante online cursussen op de leerplatformen Soofos en Goodhabitz.

Ga naar de Online leren pagina


Op zoek naar nog meer inspiratie?

Onze medewerkers kun je altijd vragen om boekentips. Maar je kan ook via onze website inspiratie opdoen. Vul de schrijver in die je graag leest en wij laten een lijst zien met schrijvers die je misschien ook leuk vindt!

Lees- en luisteradvies