Voor ouders

Jeugd & jongeren

Voorlezen is leuk

naar boekstart.nl

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Tips over voorlezen

Digitale prentenboeken

omslag de kleine walvis

Digitale prentenboeken zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen. De Bibliotheek heeft verschillende digitale prentenboeken.

Digitale prentenboeken

Wist je dat...

Boekstart

Kinderen vanaf hun geboorte al lid kunnen worden van de bibliotheek? Met een jeugdabonnement krijgen ze een hele wereld aan verhalen én activiteiten helemaal gratis. Het abonnement biedt eindeloos lees-, kijk- en luisterplezier. Lid worden kan online of in één van onze vestigingen.

Naar boekstart.nl

📚 Nieuwe boeken voor 0 tot 6 jaar

Naar boeken op onderwerpMaak je kind gratis lid

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek met een jeugdabonnement. Laat je kind het plezier van lezen ontdekken.

Junior Einstein

Met Junior Einstein oefen je voor alle vakken van de basisschool. Zoals begrijpend lezen en rekenen. Ook als je even niet naar school kunt.

Naar Junior Einstein

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Elke maand houden we je op de hoogte met de leukste activiteiten, het laatste nieuws en leestips.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief