Op de computer

Nederlands leren

Wil je beter leren omgaan met de computer? Of wil je de Nederlandse taal oefenen? Dit kan thuis of in de Bibliotheek.

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden en oefeningen.

Ga naar de Slimme Nieuwslezer

Oefenen.nl

Op oefenen.nl kun je gratis oefenen met taal, rekenen, de computer, internet en ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer.

Ga naar oefenen.nl

Corona-apps en sites

Wil je een corona-bewijs? Moet je een afspraak maken voor een corona-prik of corona-test? Gebruik de hulp op de website met handige apps en filmpjes.

Lees meer

Digimaatje | 1 op 1 begeleiding

Wil je jouw computervaardigheden verbeteren en heb je daarbij hulp nodig? Een Digimaatje kan je helpen. Jij en je Digimaatje bepalen samen de doelen die jij wilt behalen. Daarna werk je wekelijks samen aan jouw computervaardigheden. Opgeven en inschrijven kan door een e-mail te sturen aan Elbrich Streegstra. Je kan ook bellen naar 06-516 98 663.

stuur een e-mail

Klik en Tik | Kennismaken met de computer

In de cursus Klik & Tik leer je omgaan met de computer en met internet. Het is een goede cursus als je nog niet goed kunt lezen en schrijven in het Nederlands. 

Lees meer over Klik & Tik

Cursus digitale overheid

Hoe kom ik in contact met de digitale overheid? Hoe maak ik een digi-D, hoe vind ik de juiste informatie? Deze en andere vragen komen aan bod in de cursus Digisterker.

Lees meer over Digisterker